Recepter!

God morgon bloggen,jag vaknade nyss och så helt plötsligt blev jag sugen på smoothie! eller kladdkaka,blåbärspaj kanske eller en äpplepaj? asså guud så gott! så jag ahr bestämmt mig att jag ska lägga in lite recept på några utav mina absolut favorit saker,hoppas ni gillar det!

Ingredienser
Portioner: 1 person

Hallonsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 dl frysta

Blåbärsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 dl frysta blåbär

Fruktsmoothie
2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
1/2 banan
1 kiwi, persika eller mango (skalade och utan kärna)

Gör så här
1. Lägg yoghurt, skalad banan och bär eller frukt i en mixer. Mixa till en slät smoothie. Servera genast


Trafikljussmoothie

Om du har tröttnat på enfärgade smoothies tycker jag att du ska testa den här.

Till 1 glas behöver du:

2 kiwi
1 mango
200g hallon
3 msk vaniljyoghurt
isbitar


Mixa hallon, mango och kiwi var för sig med ett par isbitar. Häll en fruktpuré i taget i glaset, och ta lite yoghurt mellan varje lager.













Äppelpaj:

Ingredienser till recept

  • 6 äpplen
  • 2 msk socker eller efter smak
  • Smuldeg:
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 2 tsk socker
  • 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin.
  3. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
  4. Skär dem i tunna skivor eller klyftor. Lägg äppelskivorna i pajformen.
  5. Strö över sockret.
  6. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa.
  7. Strö smuldegen över äpplena.
  8. Ställ in äpplepajen på mellanläge i ugnen och grädda äpplepajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.
  9. Servera äpplepaj med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljyoghurt.
Portioner :4 - 6 port äpplepaj


Kladdkaka:

Du behöver:


  • 100 g  smör 
    • eller Margarin
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl ströscoker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här:

Sätt på ugnen på 175 grader.


Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.


Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.


Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.


Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.


Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.


Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.


När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.




Ingredienserna du behöver till kladdkaka: Vaniljsocker, strösocker, smör, ägg, vetemjöl och kakao.



1. Smält försiktigt smöret i en kastrull eller i en skål i mikron på halv effekt, ca 400W.
 2. Det färdigsmälta smöret.



3.  knäcka ägg (ett i taget) i en liten skål med tunn kant.
4. Äggen hälls sedan över till en bunke. 5. Häll på sockret över äggen.



6. Vispa ägg och socker gärna med en elvisp tills smeten blir ljusgul
. 7. Tillsätt vaniljsocker och kakao.
8. Vispa till en jämn smet.



9. Den jämna fina kladdkakesmeten.
10. Tillsätt vetemjöl.
11. Vispa till en jämn smet



12. Den jämna smeten efter att vetemjöl tillsatts.
13. Tillsätt det smälta smöret.
14. Vispa till en jämn smet.




15. Häll kladdkakesmeten i en rund form.
16. Smeten behöver inte bredas ut eftersom den smälter ut i ugnen
17. Ställ in kladdkakan mitt i ugnen.



Den färdiga kladdkakan,hoppas den smakar!


Kommentarer
Postat av: Emilia

aaah fan ta dig Sabina man blir öööversugen på det :p

2009-08-05 @ 14:13:09
Postat av: medo&mince

de dära smootisarna ska jag nog fiza imrgon :$ tack för recepten bino! / hälsningar från Medo& mince <3

2009-08-08 @ 00:20:45
URL: http://medina.blogg.se/
Postat av: july

hahahaha kolla hon, matvraket ;);)

2009-08-09 @ 21:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback